Sałatka superfoods z czarnym czosnkiem

Składniki

40g komosy ryżowej

200ml wody

5 ząbków czarnego czosnku Black Diamond drobno

Pokrojonego w plasterki

Garść świeżego szpinaku

Garść świeżej pietruszki

2 rzodkiewki pokrojone w plasterki

Ćwiartka posiekanego awokado

Posypka z pestek dyni i słonecznika

Dressing:

1 łyżka organicznego, surowego i niefiltrowanego octu jabłkowego

3 łyżki organicznej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia

1 łyżeczka miodu

½ łyżeczki musztardy Dijon

sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  • Opłucz komosę ryżową na sicie pod bieżącą zimną wodą. Napełnij rondel 200 ml wody, dodaj komosę i

  • Doprowadź do wrzenia, a następnie przykryj pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut lub do

  • Minut lub do momentu ugotowania. Odcedź i pozostaw do ostygnięcia.

  • Połącz wszystkie pozostałe składniki sałatki wraz z

  • Wystudzoną komosą ryżową w misce i wymieszaj.

  • Wymieszaj składniki dressingu i wlej do miski.

  • Podawaj i ciesz się smakiem

Smacznego!

Top
0
    0
    Twój wózek
    Twój koszyk jest pusty