Sałatka superfoods z czarnym czosnkiem
Składniki
40g komosy ryżowej
200ml wody
5 ząbków czarnego czosnku Black Diamond drobno
Pokrojonego w plasterki
Garść świeżego szpinaku
Garść świeżej pietruszki
2 rzodkiewki pokrojone w plasterki
Ćwiartka posiekanego awokado
Posypka z pestek dyni i słonecznika
Dressing:
1 łyżka organicznego, surowego i niefiltrowanego octu jabłkowego
3 łyżki organicznej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
1 łyżeczka miodu
½ łyżeczki musztardy Dijon
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
Opłucz komosę ryżową na sicie pod bieżącą zimną wodą. Napełnij rondel 200 ml wody, dodaj komosę i
Doprowadź do wrzenia, a następnie przykryj pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut lub do
Minut lub do momentu ugotowania. Odcedź i pozostaw do ostygnięcia.
Połącz wszystkie pozostałe składniki sałatki wraz z
Wystudzoną komosą ryżową w misce i wymieszaj.
Wymieszaj składniki dressingu i wlej do miski.
Podawaj i ciesz się smakiem
Smacznego!